5 interessante fakta om tegneseriefigurer

Hvor hardcore tegneserie fan er du? I denne artikel kan du læse om fem interessante fakta, som du måske ikke allerede vidste om dine foretrukne tegneseriefigurer.

Marvel var bange for at Spiderman ville skræmme folk

Spiderman er uden tvivl en af de mest populære tegneseriefigurer nogensinde, men faktisk var den populære superhelt tæt på at blive arkiveret i papirkurven. Martin Goodman, som stod for Marvel dengang, fortalte Stan Lee (manden bag Spiderman), at superhelten var en ”rådden ide”.

Goodman havde svært ved at tro på at Marvel fans ville tage imod Spiderman. Han frygtede ligefrem at folk ville blive bange for ham, fordi at der er mange, som er bange for edderkopper og derfor frygtede Goodman altså at folk også ville være bange for Spiderman.

Men alle elsker Spiderman, som nu er en del af meget mere end blot tegneserier. Måske kan du endda bruge LeoVegas Casino bonus til spilleautomater med Spiderman tema.

Hulken skulle have været grå

Hvad er det første, at du tænker på, når du forestiller dig Hulken? Det er nok at han er skrigende grøn. Men faktisk var det ikke altid planen. Stan Lee designede Hulken til at være grå og hardcore tegneseriefans vil også vide at Hulken faktisk var grå i den første udgave af ”The Incredible Hulk” i 1962.

Det varede dog ikke særligt længe, da der opstod problemer med print af tegneserierne. Derfor var de nødt til at vælge en anden farve. En af de mest konsistente farver til print dengang var grøn, og dermed enten Hulken altså med at blive grøn.

Hulken var senere hen næsten lige ved at skifte farve igen. Da den populære tegneseriefigur blev gjort til en klassisk TV-serie, ønskede producer Kenneth Johnson at Hulken skulle være rød for at symbolisere vrede. Hvilken farve synes du at Hulken bør være?

Jokeren var ved at dø i den første udgave af Batman

Jokeren er en af alletiders mest populære skurke, men det var ikke altid tiltænkt at han skulle leve så længe, som han gjorde. Manden bag Batman Bob Kane var klar til at dræbe Jokeren i den allerførste udgave af Batman.

Som det hændte med mange af dødsulykkerne af skurke i de tidligere udgaver af Batman, var det meningen af Jokeren skulle lide den samme skæbne. Men Batman redaktøren Whitney Ellsworth så det enorme potentiale i Jokeren og derfor overbeviste hun Kane om at teste foran et publikum, hvorvidt af Jokeren ville komme tilbage til livs, og ja, resten er historie.

Kaptajn Amerika blev nødt til at ændre sit skjold

Kaptajn Amerikas skjold er blevet til et af de mest symbolske våben i Marvel-universet, men det har ikke altid set ud, som det gør. Joe Simon og Jack Kirby ønskede først og fremmest et andet budbringer skjold, men tegneserie forlæggeren MLJ havde allerede en patriotisk tegneseriefigur ved navn The Shield. På grund af et legalt pres fra MLJ, endte Marvel op med at ændre designet for Kaptajn Amerikas skjold.

Clark Kent er også i Marvel-universet

Der er en Clark Kent i såvel DC Comics, som i Marvel. Du kender sikkert Clark Kent, som også er Superman i DC comics. I DC Comics er Clark Kent en journalist hos The Daily Planet, som er en avis i Metropolis og han bliver til Superman, når der er folk i nød. I Marvel-universet er Clark Kent også en journalist, og her arbejder han for ”great Metropolitan newspaper” avisen. Det hele startede som en joke i 1976, og der er pudsigt nok aldrig kommet en retssag ud af det.