5 glimrende computerspil baserede på comics

Vidste du at Alien vs Predator, The Walking Dead, Batman, Garfield, og Ragnarok alle sammen har til fælles at de er computerspil, der er baserede på tegneserier. Vi har valgt at fokusere netop på de spil, da de er de bedste i vores mening.

Spil i tegneserier 

Generelt hører comics og spil tæt sammen. Der er flere eksempler på hvordan spil har inspireret adskillige udgaver af comics af Marvel og andre populære bureauer. I nogle tegneserier spiller hovedpersonerne på Bankoplader, mens andre spiller poker eller på casino. Det er aktiviteter som folk kan relatere til. Ikke alene har comics ladet sig inspirere af spil, men det fungerer også den anden vej rundt. Det vil sige at der er computerspil, som er baserede på comics og dem kigger vi altså på nedenfor.

The Walking Dead 

Den populære Tv-serie The Walking Dead er faktisk baseret på en tegneserie. The Walking Dead tegneserien blev skrevet af Robert Kirkman og kunstneren Tony Moore. Sidstnævnte arbejdede på de første seks udgaver og han skabte forsiden til 24 af tegneserierne. Derefter arbejdede Charlie Adlard på The Walking Dead tegneserien. 

Denne comic blev lanceret tilbage i oktober 2003. Syv år senere fik den for alvor et gennembrud, da Tv-serien på AMC blev introduceret for verden. Siden er den også blevet gjort den til et computerspil, som du måske kender til. 

Telltale Games står bag The Walking Dead computerspillet, som har solgt over 8,5 millioner enheder. Det kan spilles på Android, iOS, Lunx, Ouya, Nintendo Switch, PlayStation og andre enheder. 

Alien Vs. Predator

Tegneserien Alien vs. Predator blev for nyligt overdraget til Marvel Comics. Dark Horse Comics står bag Alien vs. Predator tegneserien, som blev præsenterede i 1989 og de kørte den helt frem til 2020. I den periode arbejdede mange forskellige forfattere og kunstnere på AVP, som blev overtaget af Marvel i 2021.

I foråret 1999 lancerede Rebellion Alien versus Predator det første af de tre computerspil, som er i serien. Det er et first-person shooter computerspil, som du måske kender fra CS:GO-spillene. Spillet eksisterer til Windows, Linux og Mac OS og er altså baseret på tegneserien, som startede op i halvfemserne. 

Alle elsker Batman

Batman blev skabt af Bob Kane og Bill Finger helt tilbage i 1939, og det er i dag en af de mest populære superhelte. Ikke alene har du nok set Batman i flere forskellige film, du har måske også prøvet computerspil. Det første kom i 1986 da Amstrad CPC skabte Batman. Et par år senere kom de med efterfølgeren med Batman: The Caped Crusader. Siden da er der kommet mere end 35 forskellige computerspil med Batman som hovedperson. 

Garfield og hans venner

Den hyggelige kat Garfield blev skabt af Jim Davis og introduceret for verden i 1978. Katten har siges at have optrådt som tegneserie i mere end 2500 aviser. Desuden har han ført til årlige indtjeninger på over 1 milliard dollars i de gyldne tider. Det første computerspil kom også hurtigt efter at katten kom til verden. Garfield af Atari 2600 blev lanceret i 1984. Dog findes det ikke længere i dag. I stedet kan du spille mere end 20 forskellige computerspil med Garfield på din skærm.

Den sydkoreanske Ragnarok

Mange forbinder Ragnarok med vikingerne, men i dette tilfælde skal vi til Asien. Lee Myung-jin skabte Ragnarok, som blev udgivet af Daiwon C.I. mellem 1995 og 2001. På nuværende tidspunkt kan du læse 10 volumener af denne comic. Du kan som sagt også spille det sjove computerspil. Gravity præsenterede det originale Ragnarok Online i sommeren 2002. Derefter kom Ragnarok Batte Offline samt Ragnarok Online 2: The Gate of the World og vi kan anbefale at prøve alle tre.