Anmeldelse af Tintin tegneserien

Der er mange populære tegneserier som har solgt millioner af eksemplarer over hele verden, men der er ikke mange som er så populære som Tintin. Indtil nu er der produceret 24 forskellige historier i tegneserien, som også har været grundlag for en masse spillefilm og som i 2011 var inspiration til Steven Spielgbergs film ”Tintin: Enhjørningens hemmelighed”. Til dags dato er der solgt mere end 200 millioner Tintin tegneserier og de er oversat til mere end 80 forskellige sprog. En sjov ting om Tintin tegneserierne er, at selvom den har oplevet stor succes i Europa, så blev den aldrig rigtig populær som tegneserie i Amerika.

Det der gør Tintin så populær er, at tegneserien afspejler og bygger på mange ting som sker i den virkelige verden. Den måde hvorpå Hergés tager tidsrelevante situationer op, og behandler dem gør det nemmere for læseren, at sætte sig ind i politiske situationer og sociale forhold som de måske normalt ikke ville få indblik i.

Der er flere historier fra Tintin tegneserierne som omhandler ting, som endnu ikke er sket i virkeligheden, blandt andet kom ”Tintin: Månen tur retur” på markedet i 1950’erne lang tid før der nogensinde havde været mennesker på månen.

Oprindeligt blev Tintin tegnet i sort-hvide farver i den belgiske avis Le Petit Vingtième. Den første Tintin tegning så verden i 1929, hvis navnet på den avis hvori Tintin optrådte virker bekendt for fans af Tintin, så er det faktisk den samme avis som den Tintin i tegneserien rapporterer for. Igennem årene er de fleste Tintin tegneserier blevet genskabt og givet farver, dette skete blandt andet i takt med, at der blev produceret flere tegnefilm med Tintin som alle nød stor popularitet. Den store popularitet som Tintin oplevede var også grunden til, at den fik sit helt eget tegneseriemagasin som blev opkaldt efter hovedpersonen.

Det som gør Tintin så populær er ud over den måde den er tegnet på, også de personligheder som er at finde i historierne. Det er lige meget om man tager Kaptajn Haddock eller de to klodsede politimænd Dupond og Dupont, så er der helt sikkert en person i historierne som ligger ens hjerte nær.