De mest solgte tegneserier i verden

Tegneserier har en lang tradition bag sig og det er ingen hemmelighed, at de firmaer som står bag de mest populære tegneserier tjener styrtende mange penge på, at sælge både selve tegneserierne og på at sælge memorabilia til tegneserie fans. Det kan godt være, at salget af fysiske tegneserier er faldet over de sidste 10 år, men takket være Hollywood og filmatiseringerne af flere verdensberømte tegneserier, så er der stadig mange som elsker tegneserier. Her er en liste over nogen af de mest solgte tegneserier.

Micky Maus

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at Micky Maus, også kendt som Mickey Mouse, er den mest populære tegneserie i verden. Tegneserien er oprindeligt tysk og siden 1951 er der blevet solgt mere end 1 milliard eksemplarer af tegneserien.

Superman

Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er en af de bedst sælgende tegneseriefigurer i hele historien. Naturligvis er der tale om en af de mest ikoniske superhelte overhoved. Superman skulle lige som Captain America styrke den amerikanske identitet, i en tid hvor Hitler var ved at opbygge sin hær. Siden lanceringen i 1938 er der blevet solgt mere end 600 millioner eksemplarer og lavet et væld af forskellige film og tv serier med den populære helt.

 

Batman

I 1938 lancerede DC Comics Batman som nok er en af de mest kendte superhelte overhovedet. Der er solgt mere end 450 millioner eksemplarer om Bruce Wayne og lavet en masse forskellige film og tv serier som alle har været med til, at gøre Batman til en af de mest solgte tegneserier overhoved.

Spider-Man

Den første Spider-Man tegneserie kom på markedet i 1963, og siden da har menneskeedderkoppen oplevet fænomenal succes. Måske er det Peter Parker og hans historie, der fanger læsernes opmærksomhed, eller måske er det bare at en helt almindelig dreng får superevner, i hvert fald så er der blevet solgt mere end 360 millioner eksemplarer af Spider-Man tegneserien.

Asterix

Asterix eller Asterix’s eventyr er en franske tegneserie. Serien blev første gang vist til verden i det fransk-belgiske tegneserieblad Pilote den 29. oktober 1959. Siden dengang er det blevet til en masse verdensberømte film og der er blevet solgt mere end 350 millioner eksemplarer af tegneserien.

X-Men

X-Men var i begyndelsen ofte at finde i Marvels superhelte univers, men i begyndelsen lavede de ikke det helt store, og Marvel overvejede faktisk flere gange af stoppe med at producere nye X-Men tegneserier. Men efter at Chris Claremont i 1970’erne overtog som forfatter af serien, så den en helt ny popularitet, og der er i dag solgt mere end 270 millioner eksemplarer af X-Men tegneserien.